19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Šašlik /šašlyk/

Název Množství a jednotka
jehněčí maso 1000 g
cibule 3 ks
slanina (špek) 250 g
ocet
citrónová šťáva
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 12 h.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Jehněčí maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, potřeme octem nebo citronovou šťávou a dáme přes noc /alespoň na 12 hodin / odležet.
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu. Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Havířská tvarohová pomazánka

Postup: Tvarůžky nastrouháme a smícháme s tvarohem, který jsme vyšlehali se změklým... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí ragů s mrkví a hráškem

Postup: Telecí maso (kýtu, plecko, hrudí) nakrájíme na kostky a poprášíme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...